Spring naar inhoud

Draadglas biedt optimale bescherming tegen inbraak en brand

draadglasIn Nederland vinden er ongeveer 65.000 inbraken per jaar plaats. Misschien heeft u er zelf ook wel eens mee te maken gehad. Goede inbraakpreventie is dan ook ontzettend belangrijk. Met sterk veiligheidsglas houdt u ongenode gasten hopelijk buiten de deur. Draadglas is bijvoorbeeld een goede optie omdat het inbrekers weert en brandwerende eigenschappen heeft. In combinatie met de juiste kozijnen vormt dit een goede oplossing.

Optimale beveiliging

Het is geen fijne gedachte dat iemand aan uw persoonlijke spullen heeft gezeten. Met draadglas kiest u voor optimale beveiliging. Zo is het glas maar liefst 6mm dik en ongehard. Het is dermate sterk dat het niet alleen inbrekers, maar ook een brand de baas is. Dit komt door het feit dat het draadglas speciale ijzerdraad bevat. Wanneer er bijvoorbeeld een raam breekt zorgen metalen draden ervoor dat de stukken glas bij elkaar blijven. Daardoor vindt er vrijwel geen glasversplintering plaats. De draden vormen een sterke afweer tegen brand.

Stijlvol binnen en buiten

Steeds meer Nederlanders kiezen voor draadglas. Niet alleen vanwege het sterke materiaal, maar ook omdat het er mooi en stijlvol uitziet. Zodoende is het bijvoorbeeld ideaal glas voor de ruiten in de voordeur. Eventueel kunt u dit glas ook in huis laten installeren. Het is namelijk minder doorzichtig, waardoor het bijvoorbeeld perfect staat in een douchecabine of toilet. Met dit glas heeft u genoeg privacy.

Drie soorten draadglas

In totaal bestaan er drie verschillende soorten draadglas. Dit zijn ‘Brutt’, ‘Spiegel’ en ‘Engels draadglas’. Elke variant heeft een ander soort vlechtwerk. Zo heeft Brutt de meeste golven in het ijzerdraad en is het vlechtwerk gemaakt als een soort N-draad. Daarmee is het anders dan Engels draadglas, waarbij er sprake is van een S-draad. Bovendien heeft dit glas een ruwe oppervlakte. Dit is ideaal wanneer u glas wilt waar mensen niet makkelijk doorheen kunnen kijken. Spiegel Draadglas heeft daarentegen een helder oppervlakte met een vlechtdraad. Het wordt namelijk aan twee zijden gepolijst.

Kosten

De drie bovengenoemde soorten draadglas hebben gemeenschappelijk dat ze een sterke en brandwerende functie hebben. Zoals eerder gesteld verkleint u hiermee het risico op inbraak en brand. Maar wat kost het nu precies? De prijzen van de glassoorten lopen uiteen. Zo ligt de prijs van spiegeldraadglas hoger dan Brutt glas en Engels draadglas. Dit komt onder andere door het feit dat het maken en polijsten van het glas meer tijd in beslag neemt. Brutt glas en Engels draadglas kosten ongeveer 80 tot 100 euro per vierkante meter. Aan Spiegeldraadglas bent u gemiddeld 140 tot 190 euro per vierkante meter kwijt. Een prijsopgave op maat ontvangen? Neem dan contact op met Glas-nu.nl, erkend glaszetter en gespecialiseerd in alle glassoorten.