Spring naar inhoud

Schuifpui beveiligen doe-het-zelf

schuifpui beveiligen doe-het-zelf

Met deze stappen kunt u een schuifpui beveiligen

Uit cijfers van de politie blijkt dat er in Nederland ongeveer 175 inbraken per dag plaatsvinden. Vooral in rijke gemeentes is het een probleem dat aangepakt moet worden. Gemiddeld gezien daalt het aantal inbraken, maar niet in elke woonplaats. Gelukkig kunt u op een aantal manieren de kans op een inbraak verkleinen. Kies bijvoorbeeld voor het beveiligen van een schuifpui. Hoe dient u dit precies aan te pakken?

Schuifpui

Een schuifbui bestaat uit een bewegend raam en een vast raam. Om naar buiten te gaan schuift u het bewegende raam achter het vaste raam langs. Het is een echte aanwinst voor uw woning. U creëert er bijvoorbeeld meer licht mee in huis. Ook is het vrij gemakkelijk te onderhouden. Helaas is schuifpui vaak een zwak beveiligd onderdeel van een woning. Het is dan ook verstandig om er iets meer aandacht aan te besteden. Daardoor geeft u inbrekers geen schijn van kans meer. De eerste belangrijke stap die u kunt nemen is het grondig bekijken van de schuifpui. Waar zitten bijvoorbeeld de zwakke plekken? Noteer deze, en ga er mee aan de slag.

Zwakke plekken van de schuifpui

Een van de zwakke plekken bij een schuifpui is de ruimte boven de deur. Als er teveel ruimte zit tussen de deur en het kozijn kunnen inbrekers de deur er gemakkelijk uit tillen. Ze hoeven daarvoor alleen maar een hendel te gebruiken, en vervolgens de pui uit de rails te tillen.. Dit is uiteraard niet de bedoeling. Met een oudere aluminium schuifpui is het voor inbrekers helemaal een fluitje van een cent. Deze bevatten vaak maar een klein slot en veel ruimte boven de deur. U kunt dit probleem echter vrij simpel oplossen door een op maat gemaakte houten lat in bovenrail te schroeven.

Schuifpui beveiliging met sloten

Een andere manier om schuifpui te beveiligen is het aanbrengen van sloten. Zo is het bijvoorbeeld aan te raden om een raamslot op de deur te bevestigen. Aanraders zijn bijvoorbeeld het AXA en Abus raamslot. Deze kunt u wanneer u wilt op slot draaien, zodat de schuifpui onmogelijk te openen is. Goede en sterke raamsloten bevatten doorgaans een keurmerk. De drie keurmerken zijn SKG&, SKG** en SKG***. Met een keurmerk bent u bovendien beter verzekerd wanneer er een inbraak heeft plaatsgevonden.

Drie sterren

Met drie sterren beveiligt u de schuifpui optimaal. Het is namelijk gemaakt van het zeer sterk materiaal en biedt veel gebruikersgemak. Bovendien hoeft u voor het installeren van de sloten geen bedrijf in te schakelen. Een AXA slot is bijvoorbeeld zo ontworpen dat u het prima zelf kunt installeren. Bovendien neemt de installatie vaak slechts een middag in beslag. Wel houdt u voortaan ongenode gasten buiten de deur.

Een specialist inschakelen

Schuifpui-Expres.nl is dé bekendste partij in Nederland als het aankomt op schuifpui installatie, reparatie en onderhoud. Een specialist van Schuifpui-Expres komt vrijblijvend bij u langs en adviseert u over de beveiliging van uw bestaande schuifpui. Maak via de bovenstaande link direct een afspraak met een vakman.