Spring naar inhoud

Woning isoleren door aanbreng dubbel glas

De meeste Nederlanders vinden comfort in hun huizen erg belangrijk. Een goede isolatie is hier een goede hulp voor. Helaas kan de woningisolatie in Nederland vaak wel wat beter, doordat Nederland erg lage eisen heeft wat betreft de bouw. Ook zijn foutjes snel gebeurt. Dit zijn echter ook dingen die vaak worden vergeten en dat kan voor hoge rekeningen zorgen. Daarom willen wij het graag met u hebben over een mogelijke isolatie. Heeft u er wel eens aan gedacht om uw huis te laten isoleren door middel van dubbel glas? De juiste beglazing in combinatie met kunststof kozijnen vormen een goede combinatie.

Dubbel glas

De bekendste vorm van isolatieglas is dubbel glas. Zoals te verwachten is dubbel glas een betere isolatieoptie dan enkel glas. Dit komt omdat dubbel glas bestaat uit twee glasbladen. Deze bladen zitten in een luchtdicht frame met er tussenin lucht. Deze lucht zorgt voor de warmte-isolatie. Doordat het glas warmte binnenhoudt, hoeft uw kachel minder moeite te doen om uw huis op de juiste temperatuur te houden en bespaart u dus erg op uw energierekening. Als u nog meer wilt besparen, kunt u overwegen om dubbel glas gevuld met Argon gas te nemen. Dubbel glas heeft naast de isolerende functie ook nog eens een inbraakwerende eigenschap.

HR++ glas

Dubbelglas kan verschillende isolatiefactoren hebben. De populairste soort glas is HR++ glas. HR glas betekent HoogRendementsglas. De hoeveelheid plusjes geven aan wat de isolatiewaarde is van het type glas. HR++ glas is vooral populair omdat het zonlicht en de warmte van de zon naar binnen laat, maar de warmte in huis minder goed weer vrijlaat. De warmte weerkaatst eerder terug in huis.

Soorten glas   Isolatiewaarde
Standaard dubbel glas 2,7
HR glas 1,7 – 2,0
HR+ glas 1,3 – 1,6
HR++ glas 1,2
HR+++ 0,5 – 0,9

Prijzen en besparing voor HR++ glas

Aangezien HR++ glas het meest gewilde type dubbel glas is, zullen wij voor u een prijzenschema maken voor dit type glas. Hoeveel is de gemiddelde totaal prijs om het glas te zetten en wat bespaart u gemiddeld per jaar? Let op: Deze prijzen kunnen wel verschillen. Dit zijn gemiddelde prijzen. Sommige glaszetters vragen meer of minder voor deze werkzaamheden. Ook het raamoppervlak kan meewegen in de prijs.

Woningtype Gemiddelde totaalprijs Gemiddelde besparing per jaar
Appartement € 1.800 – € 2.200 euro € 200 euro per jaar
Tussenwoning € 2.500 – € 2.800 euro € 250 euro per jaar
Hoekwoning € 3.500 – € 4.000 euro € 300 euro per jaar
2 onder 1 kap € 4.400 – € 4.900 euro € 400 euro per jaar
Vrijstaande woning € 6.500 – € 7.000 euro € 500 euro per jaar

Contact met een glashandel

Zoals u ziet, kunt u behoorlijk wat besparen door dubbel glas te nemen. Zeker over meerdere jaren. Mocht u interesse hebben in dubbel glas, neem dan contact op met de glaszetter bij u in de buurt. Glashandel Lunzen staat voor u klaar indien uw enkele beglazing wilt vervangen voor dubbel glas.